I znowu się zadziało w ZSPS – dnia 20 października 2021 r. odbyły się warsztaty kulinarne pod tytułem „ZIMNE ZAKĄSKI W NOWEJ ODSŁONIE”, których współorganizatorem byli: Spółdzielnia Obrotu Towarowego Przemysłu Mleczarskiego, z przedstawicielem w osobie Pana Remigiusza Sułkowskiego oraz Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy.
Warsztaty te prowadził Pan Arkadiusz Korzeń – Regionalny Przedstawiciel Handlowy ds. HoReCa, który pokazywał naszej młodzieży nowe sposoby przygotowania zakąsek. Młodzież klasy 1 Ż oraz 2T czynnie uczestniczyła w warsztatach pomagając przygotowywać takie wspaniałości jak:
- Cielęca galantyna z musem chrzanowym
- Tatar z sarny w asyście majonezu szczypiorkowego z jajkiem przepiórczym i musztardą francuską
- Tymiankowe bliny w akompaniamencie buraka pieczonego z żurawiną i orzechem włoskim
- Kaczka z marynowaną dynią i konfiturą z cebuli.
Wraz z młodzieżą naszej szkoły w warsztatach tych uczestniczyli również nauczyciele przedmiotów zawodowych: Magdalena Matylla – Domaniecka, Joanna Mormol, Tomasz Borowy oraz Daniel Woźnicki.
Były to kolejne warsztaty kulinarne, z których młodzież była bardzo zadowolona, ponieważ ukończyła je z nowymi pomysłami, umiejętnościami, dobrym humorem, a także z pełnymi brzuchami.
Czekamy na kolejne wyzwania!
Udostępnij: